Yalçınkaya Ortaokulu
YALÇINKAYA KÖYÜ YALÇINKAYA KÜME EVLERİ NO: 190 PATNOS / AĞRI
Kamuran Zencir Müdür 05384663391

VİZYON

Milli Eğitim Temel Kanunu ve diğer mevzuatı, ulusal ve evrensel hukuk ve etik ilkeleri, insan hakları ve çocuk hakları sözleşmesinin okulumuzda hakim kılmak.Her seviyede ve farklılıkları olan çocukların eğitim ve öğretim ihtiyaçlarına cevap vermek.Eğitim çevremizdeki bireylerin ve grupların eğitim ve öğretim ihtiyaçlarını sezinlemek, bunları programlamak ve karşılamak.Okulumuzdaki eğitim-öğretim standartlarını en yüksek seviyeye çıkarmak.Her türlü eğitim ve öğretim teknolojisini yakından takip etmek ve okulumuzda kullanılır hale getirmek.Çalışma ve öğrenme ortamlarında olumlu bir iklim yaratılmasını sağlayarak öğrenmekten mutlu olan öğrenci kimliklerini yaygınlaştırmak.

MİSYON

Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, bilimsel gelişmelere açık, fırsat eşitliğinin sağlandığı, milli değerlerimize ve kültürümüze sahip çıkan; farklı kültürlere, hak ve sorumluluklara saygılı, bilim ve teknolojiyi yakından izleyen, araştıran, uygulayan, üretken, sorumluluklarının bilincinde, çağdaş uygarlık düzeyinde yeniliklere sahip nesiller yetiştirmektir.

BAŞARILAR

Okulumuzdan 10 öğrenci Anadolu lisesi, 5 öğrenci imam hatip lisesi ve yine 13 öğrenci mesleki ve teknik liseye yerleştirilmiştir.
Öğretim Şekli :tam gün

tam gün

08.20-15.15

kalorifer

ilçe merkezine 7 km uzaklıkta olan okulumuza 12 dk.da gidilebilmektedir.

Patnos Devlet Hastanesi karşısı, Yalçınkaya Köyü, Patnos, AĞRI